8 Mart 2008 Cumartesi

TOM CRUISE VE SCIENTOLOGY

Son zamanlarda sinema sanatçılığından ziyade ‘Scientology tarikatının İsa’sı, modern peygamber’ sıfatlarıyla anılan Tom Cruise’un doğum haritası incelendiğinde bu yakıştırmaların Tom’a gerçekten çok yakıştığı net olarak görülür.









Tom’un inançları konusunda ne denli tutkulu ve yoğun olduğu Scientology’le ilgili açıklamalarının bulunduğu videosunu dikkatle izleyenler tarafından gözlerinden okunabilmektadır. Haritasına baktığımızda ise bu yoğun ve tutkulu bakışları destekler nitelikte Caput Algol sabit yıldızı ile partil kavuşum yapan Boğa burcundaki Mars’ı görürüz. Üstelik Mars ve Caput Algol kavuşumu, inançlar evi olan 9.ev çizgisiyle de kavuşumdadır.

Daha önce astroloji okulu köşe yazılarında Caput Algol ile ilgili yazımızda Caput Algol’un haritada daha ziyade yıkıcı mı, yoksa yapıcı doğaya mı sahip olduğunun anlaşılabilmesi için Algol’un bulunduğu burç olan Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs’ün de incelenmesi gerektiğini belirtmiştik. Tom’un haritasına baktığımızda Venüs’ün sabit bir burç olan Aslan’da, daha da kötüsü Mars ile kare açı içerisinde olduğunu görürüz. Venüs, Aslan burcunda gösteriş ve ihtişamı sever ki, Tom için inançlarını yoğun bir ihtişamla vurgulamak her şeyden daha önemli gözükmektedir. Bu sebeple, Tom inançları konusunda zorlamaya ve zorbalığa varabilecek bir tutkuya da sahiptir. Ayrıca Mars, Uranüs ile de kare açı içerisindedir ve sanki bu noktada, yani Tom’un inançları konusunda, her an patlamaya hazır bir enerji vardır ve Tom inanç konusunda gerçekten ilginç yaklaşımları olan bir insandır.

Yükselen yöneticisi Merkür’ü de 9.evde ve İkizler burcunda yerleşmiş olması, Tom’un 9.ev konularında bilimsel (scientific) düşünceye önem verdiğini göstermektedir. Hatta bu noktada, her türlü İkizler kurnazlığını sergileyip, ismi bilimsel olan Scientology tarikatının pek çok meşhur üyelerini sollayıp rahatlıkla tarikatın ikinci adamı olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak ikinci adam olmasının sebebi, haritasının 2.evinde Akrep burcunda yer alan Neptün sebebiyle tarikat için hatırı sayılır miktarda parasını buharlaştırmış olması da olabilir:)

İsmi bilimsellikle ilgili olan Scientology tarikatını Tom’un haritasında en iyi anlatan 5.evdeki Satürn’dür. Satürn Kova burcunda güçlü durumda, ancak geri hareketli ve güney ay düğümü ile kavuşumda, ayrıca Ay ile ve uzak da olsa Venüs ile de karşıt açı içerisindedir. Sanırım Tom, Scientology uğruna eşlerinden ve sevgililerinden vazgeçebilecek kadar da gözü karadır.

Satürn’ün 5.evde olması dolayısıyla Scientology, Tom için adeta bir eğlencedir, oyundur. Tom, 2.evde yer alan ve 5.evdeki Satürn’e kare açı yapan Neptün sebebiyle tarikatı için yukarıda da belirttiğim gibi epey para harcamaktadır. Tersi de geçerli olabilir. Yani Tom, sinemada (Neptün) kazandığı parayı nereye harcayacağını bilemediğinden, eğlence olarak gördüğü Scientology’e (Satürn) yatırım yapmayı daha uygun görmüştür. Satürn ile kavuşum yapan Güney Ay Düğümü sebebiyle Tom için bu durum son derece kaderseldir. Kim bilir belki Tom da, sayıca bol olması sebebiyle her köşe başında karşımıza çıkan mehdilerden bir mehdidir! Yada belki Scientology tarikatının inandığı, gezegenler arası savaşçı Xenu, Tom’un ta kendisidir!

İnançlarla ilgili olarak ayrıca incelememiz gereken Jüpiter/Neptün kombinasyonudur. Tom’un haritasında Jüpiter/Neptün/Güneş büyük üçgeni bulunmaktadır. Su grubu burçlarında oluşan bu mistik kombinasyon dikkatle incelenmesi gereken bir açıdır. Zira mistik insanların, özellikle büyük ölçüde fanatikleri ve müritleri olan mistiklerin haritalarında bu açıya sık rastlanır. Ayrıca bu açı, Mars/Algol kavuşumundan sonra, Tom’un inançları konusunda ne denli fanatik olduğunu gösteren ikinci kombinasyondur.


Ruhsallıkla ilgili konularla uğraşan insanlar için, karşılaştıkları mürşidlerin gerçek bir mistik mi, yoksa bir meczup mu olduğunu anlamak son derece zordur. Ancak genellikle, kişilerin haritasında Neptün özellikle Merkür ile olumsuz açı içerisindeyse bu kişinin meczup olmaktan ziyade kendini kandırmaya meyilli olduğunu söyleyebiliriz. Tom’un haritasına baktığımızda ise, onun mistik mi yoksa mıstık mı! olduğunu tespit etmek sadece Jüpiter ve Neptün açılarına bakarak zordur. Ancak haritada bulmacayı çözmek için işimize yarayacak bir ipucu vardır. Jüpiter/Neptün orta noktasına düşen Yengeç burcundaki peregrin Güneş, Tom’un mistik bir karakter olmaktan ziyade kendini aldatan, fanatik ve egosu yüksek bir karakter olduğunu bize anlatmaya çalışıyor olabilir.

Son olarak dikkat çekmek istediğim nokta, Tom Cruise, Scientology ve kurucusu Ron Hubbard’ın haritaları arasındaki benzerliklerdir. Şekilde en içteki harita Tom Cruise’un, onun üstündeki ikinci harita Scientology tarikatının kuruluş haritası, en dıştaki üçüncü harita ise Ron Hubbard’ın haritasıdır. Aslen bir bilim kurgu yazarı olan Ron Hubbard’ın haritasında da Tom’un haritasında olduğu gibi, Jüpiter/Neptün/ Merkür/ Güneş arasında su grubu burçlarda büyük üçgen vardır. Hubbard son derece fantastik düşünmeye ve illüzyonlara yatkın bir insan olarak görünmektedir. Scientology’nin kuruluş tarihinde de fantastik ve aşırı düşünceleri Jüpiter ve Merkür karesinden takip etmekteyiz.

Haritaları üçlü olarak incelediğimizde de Tom’un haritasındaki büyük üçgen kombinasyonunun hem Scientology ve hem de Ron Hubbard’ın haritası tarafından güçlü biçimde aktive edildiğini ve Tom’un ne denli fanatik ve fantastik olduğunu net olarak görürüz. Örnek vermek gerekirse, Tom’un Jüpiter’i üzerinde Hubbard ve Scientology’nin Merkür’leri; Tom’un Merkür’ü üzerinde Scientology’nin Jüpiter’i, Hubbard’ın ise Pluto’su durmaktadır. Ayrıca Tom’un ikinci evindeki Neptün üzerinde Scientology’nin Satürn’ü ve Hubbard’ın Jüpiter’i durmaktadır. Tom’un peregrin Güneş’i ise Scientology’nin Uranüs’ü ve Hubbard’ın Neptün’ü tarafından kontrol altına alınmıştır. Ne diyelim, körler ve sağırlar zaten hep birbirini ağırlar!

Ron Hubbard: 13 Mart 1911, 02:01 a.m., Tilden/Nebraska
Scientology: 18 Şubat 1954, Los Angeles/California
Tom Cruise: 3 Temmuz 1962, 12:05 p.m., Syracuse, New York